sobota, 21 stycznia 2012

Kakaowe Kuleczki

Składniki:
  • 250 g masła (margaryny lub masła roślinnego)
  • 1 szkl. cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3-4 łyżki kakao
  • 7-10 łyżek mleka
  • 3-4 łyżek rumu lub innego alkoholu
  • 500 g płatków owsianych - górskich, wiórki kokosowe (kakao lub posiekane drobno orzechy) do obtaczania.
Przepis:
  • Masło, cukier, cukier waniliowe, kakao i mleko zagotować, ostudzić.
  • Dodać płatki owsiane i alkohol, dokładnie wymieszać.
  • Formować małe kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, kakao lub orzechach






Poprzedni przepis                                   Strona główna                               Następny przepis

1 komentarz:

  1. Masa wyszła mi zbyt rzadka, by formować kulki. Musiałam wylać na blachę i czekam aż zastygnie, mam nadzieję że uda się pokroić na batony.

    OdpowiedzUsuń