- 5 łyżek mąki
- 5 łyżek cukru
- 5 jajek
- 1/2 szkl. przegotowanej
- zimnej wody
- sok z 1 cytryny
- mały kieliszek alkoholu
- cukier do smaku
- 1 kostka masła
- 2 żółtka
- 1 szkl. cukru pudru
- 1 torebka cukru waniliowego
- mały kieliszek rumu
- 2 łyżeczki kakao
- Mąkę przesiać, jajka z cukrem ubić na parze na gęstą masę, ostudzić nie przerywając ubijania.
- Dodać mąkę, delikatnie wymieszać.
- Przełożyć ciasto do blachy wyłożonej pergaminem posmarowanym tłuszczem i piec w dość gorącym piekarniku (200 stopni) około 20 minut na złoty kolor.
- Upieczone gorące ciasto zwinąć w rulon i szczelnie zawinąć w ściereczkę (aby stygnąc nie wyschło i zachowało kształt).
Poprzedni przepis Strona główna Następny przepis

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz