- 250 g białego sera
- 250 g mąki
- 250 g margaryny
- 2 łyżki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko do smarowania
- cukier kryształ do posypania
Przepis:
- Ser przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito.
- Mąkę usiekać z margaryną nożem, dodać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
- Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić ciasto i rozwałkować podsypując mąkę na grubość około 1cm.
- Wykrawać okrągłe ciasteczka, smarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem kryształem.
- Piec w średnio gorącym piekarniku około 20 minut na ładny, złoty kolor.
Poprzedni przepis Strona główna Następny przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz