poniedziałek, 23 stycznia 2012

Owoce w galaretce

Składniki:
  • 2 szkl. truskawek świeżych lub mrożonych
  • 1 opakowanie galaretki owocowej
Przepis:
  • Świeże lub rozmrożone truskawki ułożyć w kompotierkach lub pucharkach.
  • Przygotowaną z nieco mniejszej ilości wody niż wg przepisu na opakowaniu galaretką zalać owoce i pozostawić do stężenia.
  • W celu wykorzystania soku powstałego przy rozmrażaniu truskawek, należy ilość wody do przyrządzenia galaretki zmniejszyć o ilość soku.
  • Na owoce w galaretce można wykorzystać różne owoce sezonowe np;maliny, jagody,morele,brzoskwinie, śliwki bez pestek, cząstki pomarańcz lub mandarynek itp.
  • Do galaretek owocowych można podawać biszkopty, bezy, drobne ciasteczka kruche i półkruche.








Poprzedni przepis                                                Strona główna                                       Następny przepis

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz