Składniki:
- 3-4 białka
- 1 szkl. cukru pudru (miałkiego kryształu)
- 1 torebka cukru waniliowego (olejek waniliowy)
- 1 szkl. śmietanki kremowaj,
- 1/4 szkl. cukru pudru.
- Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, a na końcu cukier waniliowego lub kilka kropli olejku waniliowego.
- Blachę wyłożyć folią aluminiową posmarowaną tłuszczem i łyżką kłaść pianę, nadając jej kształt kuleczek.
- Piec (a raczej wyuczać) w w letnim piekarniku (100-120 stopni) przez 35-40 minut.
- Śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem i sklejać po dwie bezy.
- Podając bezy udekorować jeszcze po wierzchu bitą śmietanką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz